Ez a ZamJam! Ez a ZamJam!

2023-ban újra elindul a ZamJam! A háromnapos esemény fő helyszínén idén is minden idők legfontosabb dalai szólalnak meg, élő legendák tolmácsolásában.

DJI 0511

IDÉN A ZAMJAMEN

Élő legendák a Balaton partján!

A ZamJam fő helyszínén élő legendák egymás után szerepelnek a vízparti MOL színpadon. Kivétel nélkül olyan produkciók, amelyek dalain generációk nőttek fel. Az első napon, július 27-én a Budapest Bar vendége lesz Németh Juci, Kiss Tibor és Keleti András. Őket követi Bródy János, majd a Csík Zenekar vendégeként Presser Gábor és Karácsony János érkezik. Másnap egy különleges program részesei lehetnek a ZamJam vendégei, hiszen egymás után lép színpadra a Hungária együttes két legendája, akik évtizedek óta saját útjukat járják. Előbb Szikora Róbert és az R-Go ad koncertet, majd Fenyő Miklós érkezik a MOL Színpadára. Szombaton Demjén Ferenc koncertje után az Earth Wind & Fire Experience by Al McKay következik, több évtized legnagyobb funky-dalaival.

Érdekel

MOL Kilátó Koncertek

Talán sokan nem is tudják, hogy a déli part egyik legszebb kilátása nemcsak a Zamárdi parthoz, de a kőhegyi kilátóhoz kötődik. Pincesor és szőlők mellett jutunk fel a 218 méteres magaslatra, ahonnét szinte az egész északi partot megcsodálhatjuk, előtérben a Balaton fenségesen csillogó víztükrével. Innen Tihany és Badacsony is megmutatja összetéveszthetetlen sziluettjét. A MOL Kilátó Terasz kertjében naponta 17 órától ingyenes koncerttel várunk: 28-án Járai Márk Cseh Tamás estjével, 29-én pedig a Kiss Tibi vezette Aranyakkord koncerttel.

Érdekel

Ízek, zene és hangulat – balatoni éttermek a ZamJamen

A színes zenei és kulturális kínálat mellett idén elindul a Staropramen Gasztrosétány, amely keretében a Balatoni Kör a régió legjobb éttermei közül hív meg jó néhányat – csupa olyan vendéglátó hely települ ki a partra és készül ételekkel a Zamjamre, amelyeknek népszerűsége évek óta töretlen a helyiek és a turisták körében egyaránt. Az éttermek között ott lesz a Kistücsök, a Sparhelt Bistro, a Hableány, a Lavender Terasz, látványkonyhaként bemutatkozik a Creative Kitchen Truck by John’s Pub, a BalatonBor trucknak köszönhetően pedig azok sem fognak csalódni, akik a program mellé egy pohár jó borral ülnének ki a balatoni naplementébe.

Érdekel

ZamJam After

A ZamJam fő helyszínén az élő legendák koncertjei után éjszaka is folytatódik a balatonparti buli: az első napon Jazzkovács lép színpadra, pénteken a Wannabe csapata érkezik, szombaton pedig a GetFunky program keretében Suri Imre áll a lemezjátszók mögé.

Érdekel

ZamJam Jazz

A fesztivál hangulatának elengedhetetlen kelléke a jazz a Balaton partján. A Budapest Jazz Club szervezésében érkezik majd Hajdú Klára & Szakonyi Milán Duója, a Nagy Noémi Quartet, a Nagy János Yancha Trio feat. Szirtes Edina Mókus, az Elsa Valle Quartet, és a Révész Richárd Latin Quartet. Ugyanezen a színpadon, tihanyi panorámával a háttérben koncertezik a MüPa Jazz Showcase idei ZamJam különdíjasa, az Ineffable.

Érdekel

Besúgó Party

A ’80-as, ’90-es éveket idézi meg a Besúgó sorozat, amely újra látható a SkyShowtime felületén. A sorozat egy napra Zamárdiba költözik, július 28-án a ZamJam-re érkeznek a sorozat szereplői: közönségtalálkozó és beszélgetés is lesz a Highlights of Hungary szervezésében, valamint a korszak dalait felvonultató házibuli várja a közönséget, ahol a DJ-k maguk a szereplők lesznek.

Érdekel

Érkezik a Király és a Midlife Crisis, valamint a Smile!

Igazi közönségkedvenc a Zámbó Jimmy életét feldolgozó A Király című sorozat. Július 27-én a Peter Srámek Jimmy legnagyobb dalait is bemutatja, majd a Midlife Crisis egy különleges programmal készül a ZamJam-re, amelyben több évtized legnagyobb hazai dalait vonultatják fel. Szombat este a programot a Gönczi Gábor vezette Smile zárja a Balaton legnagyobb házibulijával.

Érdekel

Idén is nyit a Líra Irodalmi Terasz

A ZamJam Líra Irodalmi Terasza a fesztivál mindhárom napján várja az érdeklődőket. Csütörtökön Nyáry Krisztián beszélget Zajácz D. Zoltánnal, a Balatoni Krimik szerzőjével, pénteken pedig őt magát faggatja majd Szegő János szerkesztő-irodalmár. Szombaton a nyári melegben a jég birodalma lesz a középpontban, a téma a Ketten a világ végén – Páros transzgrönlandi expedíció című kötet lesz, Tenczer Gábor vendégei lesznek a szerzők, Vámos Nóra és Rakonczay Gábor.

Érdekel

Színházi programmal is készül a ZamJam

A színház szerelmeseinek is kínál csemegét a ZamJam. Földessy Margit és a SZINDRA társulat Parti Impro-party című szórakoztató, interaktív improvizációs előadása július 29-én 16:00-tól gyerekeknek és családoknak, 21:00-tól pedig játékos kedvű felnőtteknek szól majd.

Érdekel
Best of ZamJam 2022 Best of ZamJam 2022

Ilyen volt az első ZamJam, Zamárdiban, 2022 nyarán!

Kapcsolat

Cím:

Zamárdi, szabadstrand és szerte a városban.

Email:

[email protected]

Iratkozz fel hírlevelünkre!

swimmers