Zamárdi
2023. július 27-29.
https://zamjam.hu/wp-content/uploads/2023/05/DSC02827.jpg
07.27.
17:00
PANORÁMA SZÍNPAD
Jegyvásárlás
Jegyvásárlás

A Budapest Jazz Club bemutatja: Nagy János Trio feat. Gereben Zita

Nagy János – zongora, billentyűs hangszerek
Frankie Lato – hegedű
Joubert Flóra – dob

vendég:
Gereben Zita – ének

 

A Nagy János Trió 2019-benvolt 25 éves. Az évek során mindig alakult az együttes összetétele. A legfontosabb változás 2014-ben történt, amikor a hagyományos trióból (zongora, bőgő, dob) billentyűs hangszerek, hegedű, dob összetételű lett.
“Basszushangszer nélkül nagyobb szabadságom van mind harmóniák, mind ritmus, mind pedig a zenekari hangzás terén. Számomra nincsenek lezárt kompozíciók, állandó változásban vannak a dalok koncert közben, így kötetlenebbül, bátrabban töröm meg a magunk által felállított szabályokat.” N.J.

A Nagy János Trió jelenlegi felállása Nagy János Yancha –billentyűs hangszerek, Frankie Lato – hegedű és Joubert Flóra – dob. Legutóbbi albumuk “50” címmel jelent meg, melyen neves vendégművészek: Dominique Di Piazza – basszusgitár és Mike Stern – szólógitár, Gereben Zita – ének is hallhatók.

“A lemezen elhangzó kompozíciók nagy részénél írásakor igyekeztem a zenekari tagokra írni a dalokat. Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy évek óta játszhatok Dominique Di Piazzával, nem csak koncerten de a nyaranként megrendezett Balatonfüredi Világzenei és Improvizációs Táborban is velünk van a tanári karban. Mike Stern-nel 2017 nyarán a Balkán Union tagjaként játszhattam együtt a Nisville Jazz Fesztiválon és ez a közös koncertélmény hozta a lemezen való együttműködést.”
“Frankie Lato és jómagam, idén lettünk 50 évesek, innen a lemez címe. Zenénkben a folyamatos játékra, incselkedésre, meglepetésre, a megszokottól való eltérésre és a „rosszalkodásra” törekszünk. Nem emlékszem, mikor akartam zenész lenni, mikor kezdődött. Azt tudom, hogy a tipikus mi leszel, ha nagy leszel kérdésre először zenebohóc volt a válaszom. Szóval a zene mindig a játékot, a pajkosságot jelentette. Bármennyire is komolyan veszem és ez tölti ki az életem , ha kell, bármikor elviccelem.”
“Sokféle zenét játszottam, írtam az elmúlt években, kortárs baboperat, filmzenet, protestáns énekek feldolgozását, jazz rockot. Szerettem volna választ adni arra a kérdésre, hogy melyik vagyok leginkább én. Ez a mostani zenei anyag tükrözi ezt leginkább. Egyfajta öndefiníció ez az album. Az egy külön ajándék számomra, hogy ilyen csodás társaim vannak ebben, mint Frankie Látó és Joubert Flóra. A két fantasztikus világhírű muzsikus Mike Stern és Dominique Di Piazza pedig tovább emeli ezt az érzést.” – Nagy János

Iratkozz fel hírlevelünkre!

swimmers