Zamárdi
2023. július 27-29.
https://zamjam.hu/wp-content/uploads/2023/05/nagynoemi.jpeg
07.29.
15:00
PANORÁMA SZÍNPAD
Jegyvásárlás
Jegyvásárlás

A Budapest Jazz Club bemutatja: Nagy Noémi Quartet

A zenekar főként jazz standardeket szólaltat meg a fiatal muzsikusokra jellemző teljes átéléssel, ám a formáció tagjaira különösen jellemző kifinomult stílusérzékkel. A közönséget könnyed előadásmódjukkal főként a ’40-es, ‚’50-es, ’60-as évek swing és bebop világába invitálják, mely utazást saját hangszerelésű szerzeményeik teszik még izgalmasabbá.

Nagy Noémi otthonról hozza a jazz szeretetét, hiszen édesapja Nagy Iván zongorista, aki többek közt a Gramophonia Hot Jazz Orchestra és az Árpi Show tagja. Noémi hat éven át tanult a Pomázi Zeneiskolában Pocsai Krisztánál, 2021-ben a Tóth Aladár Országos Jazz-zenei Versenyen első helyezést ért el, az OTDK-n pedig különdíjat kapott ének kategóriában. Gyárfás István gitárossal és Szalóky Balázs trombitással trióban is fellép, valamint a Pepita Swingtánc Egyesületnél is koncertezik a Muzikumban Nagy Ivánnal, Cseh Balázzsal és Soós Mártonnal. Gyakran meghívják az If Cafe Jazz Clubba, itt adta debütáló koncertjét is kvartettjével. Horváth Balázs a Jazz Showcase több együttesében szerepelt már, a legutóbbi tehetségbörzén a trombitás Tűzkő Salamon kvintettjével nyert különdíjat, s kapott meghívást a Zempléni Fesztiválra. Szőke Nikoletta zenekarának állandó zongoristája.
Jónás Géza 2021-ben megnyerte az I. Pege Aladár Jazz Nagybőgő Versenyt. Számos formációba hívják: dolgozik például Oláh Tzumo Árpáddal, illetve a sokoldalú Szakcsi Lakatos Róbert új triójában.
Jónás Fülöp Horváth Balázzsal, Jónás Gézával és a gitáros Varga Balázzsal közös Young Tigers zenekarral számos sikert aratott, a Müpa Zeneműpályázatán pedig Varga Balázs győztes kompozícióját adta elő.

Nagy Noémi – ének, Egri János Jr. – zongora, Jónás Gézu – bőgő, Jónás Fülöp – dob

Iratkozz fel hírlevelünkre!

swimmers