Zamárdi
május 31 - június 2.
https://zamjam.hu/wp-content/uploads/2024/04/artist_COVER_ZJ202413-scaled.jpg
06.02.
15:00
ZAM

Ingyenes

Ingyenes

LÍRA IRODALMI TERASZ: Koltai Róbert 80.

A színész-rendezővel Gaál Ildikó beszélget

Líra Irodalmi Terasz
Június 2., vasárnap 15.00
A színész-rendezővel Gaál Ildikó beszélget

Még a Színművészeti Egyetem elsőéves dokumentumfilm-rendező hallgatója voltam, amikor az egyik tanárunk behozott az órára egy vadonatúj, frissen készült filmet.
Azt mondta, nézzük meg, aztán beszélgessünk róla. Ez volt a Sose halunk meg, Koltai Róbert első rendezése. Egyetlen gondolat motoszkált akkor bennem, aminek aztán parázs vitát provokálva hangot is adtam az egyetemen: ennek a filmnek minden kockájából árad a szeretet. A filmet is, bennünket is megérlelt azóta az idő. Nem sejthettem, hogy pontosan 30 év múlva olyan könyvön fogok dolgozni, amely Koltai Róbert filmjeivel foglalkozik,és őt nem csak mint filmrendezőt, filmszínészt, hanem mint életem párját is kérdezem majd. A szubjektív kifejezés ily módon talán adja magát, a monográfiát pedig az magyarázza, hogy a könyv Koltai Róbert mintegy 15 filmjét és az elmúlt közel 30 évet öleli át.

A könyvben mesélnek többek között: Bunyik Béla producer, Darvas Ferenc zeneszerző, Dés László zeneszerző, zenész, Grecsó Krisztián író, Kern András színművész, Miklós Mari vágó, Vámos Miklós író, Nógrádi Gábor író
A szerzőről: Gaál Ildikó vagyok, színházi rendező, rádiós műsorvezető, de legfőképpen kíváncsi ember. Érdeklődésem tárgya pedig a másik ember. Filmen, színházban, rádióban és a magánéletben is. Kapcsolódni szeretek. Érteni, érezni, létrehozni.

A programra a belépés ingyenes.
A helyszínen a könyvek beszerezhetők és dedikálásra is lesz lehetőség.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

swimmers